Idag var det lydnadstävling i Ängelholm. Hade anmält Ixi dit, för det förhoppningsvis sista förstapriset i klassen. Men tji fick jag. Ixi var ofokuserad till max. Främst då på linförigheten. Läggande under gång som jag fasat för gick bra. Hon la sig, men, ställde sig upp när jag kom tillbaka. Så jag var inte vidare nöjd med henne. Även slarv på apporteringen… som hon brukar fixa. Nöjd var jag dock med platsen. Hon låg kvar trots att hunden jämte henne låg och skällde, samt att en rottweiler längre bort satte sig upp för att sedan börja gå mot förarna som tur var. Den hunden stirrade på mig så jag trodde han skulle komma fram till mig, men tävlingsledaren tog honom istället. Platsen gick före lydnaden. På den andra platsliggningen efter våran så var det en liten hund som ville leka så den fick igång en riesen samt några till…den hade förstås aldrig gjort så förr… Trots alla våra missar så fick vi ihop till ett andrapris. Bättre lycka i Kungsbacka om 2 veckor.. förhoppningsvis.