Idag var det dax att träna lite spår igen. Jag och Monica träffades på fälten bakom bilprovningen i Falkenberg
Jag och Monika gick spåren till varandras hundar. Sedan gick jag ett till Smilla som fick sitt spår i högt gräs och två gånger gick det över asfalt.
Smilla fick börja med sitt spår. Inga större problem trots att hon ibland fick hoppa fram i det höga gräset. Klarade att spåra över asfalten galant. Hittade 3 av 5 pinnar. Den första hon missade hade jag lagt precis i diket när hon hade passerat första asfaltsvägen, och den andra låg i väldigt högt gräs så hon fick ingen vittring på den. Men hon följde spåret precis så det var inga problem för mig att plocka upp de missade pinnarna. Den gamla hon kan än 🙂
Sedan var det Stellas tur. Väldigt ofokuserad idag. Skulle kolla allt möjligt förutom spåret då. Men bitvis gick det bra och vi kunde fullfölja spåret.
Ixi var sist ut. Precis när hon fått fästa på första sträckan så kom det en lös hund och störde med sina två ägare som inte brydde sig för fem öre. Jag bad Monika hålla Ixi och så stegade jag fram mot hunden och motade bort den. Ägaren kom efter och han fick höra ett och annat. Men efter den händelsen så tappade Ixi lite fokus. Men vi tog oss runt spåret iallafall.

Ikväll är det dax för lite nosework i Halmstad. Hoppas det går bättre.