Igår så tävlade jag appelklass spår med Ixi för första gången. Det började med spår på öppet fält. ca 2 decimeter vått gräs, som gick sådär. Ixi var inte riktigt fokuserad. Blev ståendes och titta på en ko, fortsatte sedan en bit i spåret och stannade igen. Men vi fick alla pinnarna och ett betyg på 6,25. Budföringen som kom sedan där fick vi dock en 10 poängare.

Inne på klubben var det sedan dax för lydnaden. Domarna hade bestämt att platsliggning med alla hundar i grupp skulle gå efter själva lydnaden. Ett väldigt bra beslut för då behövde man ju inte lägga platsliggningen om man inte hade chans på uppflyttningspoäng. Och det hade inte jag och Ixi. Själva lydnaden är jag rätt nöjd med. trots lite slarv. Vissa moment kan ju inte Ixi än. T.ex framförgåendet som vi nollade. Vi nollade även hopp sitt hopp. Hon kom lite utanför hindret så hon smet vid sidan av på tillbakavägen. Men apporteringen fick vi poäng på trots kraftigt DK och att hon inte ville släppa apporten 🙂

När jag kom hem så anmälde jag mig till nästa appelltävling. Den går i Varberg i november. Fick även tips om en appelltävling i Smålandstenar som jag ska fundera lite över.

Nu nästa helg blir det KM i Höganäs. Lydnad och rally att se fram emot.