I Tisdags kväll var det då dags för avslutningen på viltspårskursen, då vi alla som ville skulle gå antingen anlagsprov eller öppenklass. Det var varmt, 26 grader och lätt vind. För att skona hundarna så hade spårläggare och domare kommit överens om att inte lägga full längd på spåren, som i öppenklass är 600 meter. Vi som skulle gå öppenklass spåren fick starta sist, och jag och Ixi fick vänta en stund medans en liten tax skulle gå sitt. När jag stod där och filosoferade såg jag en orienterare komma springande rakt genom den upptagsruta som Ixi skulle ta upp spåret i. Inte så bra kanske, men hon visste ju inte att den var där  😆  Lite senare så hörde jag skott och då visste jag att taxen snart var färdig med sitt spår.
Sedan var det dags. Ixi tog upp spåret i rutan bra. Bakspårade orienteraren några meter, men tog sedan upp blodspåret igen.
Domarens kritik:” Klarar rutan. Sträcka 1 klaras ngt kryssande. Sträcka 2,3,4,5 klaras ua. Vinkel 1 klaras ua. vinkel 2,3 och 4 ringas. Skottfast. Klarar spårslutet. Mycket bra tempo.” 1.pris
Spårtid 21 minuter. ( Max 45)

Får väl nämna att alla blev godkända. Kommer att sakna kursen. Får väl hoppa på en ny till nästa vår.

I onsdags trimmade jag ett av Smillas barnbarn. Misan
Så här såg hon ut före:
DSC_0002

 

 

 

 

 

 

 

Och så här efter trimmningen
DSC_0019